Droogkoelers

Een droogkoeler (ook wel drycooler genoemd) is een water/lucht warmtewisselaar waarin water wordt afgekoeld door de koudere omgevingslucht. Deze lucht wordt hier geforceerd overheen gezogen middels ventilatoren. De water temperatuur die gerealiseerd kan worden is afhankelijk van de buitentemperatuur. Hierdoor liggen de temperaturen hoger dan met een koeltoren.

Voor hoge temperatuurtoepassingen derhalve zijn drycoolers zeker een milieuvriendelijk alternatief voor koeltorens. De droogkoeler werkt in een gesloten circuit wat water- en chemicaliënbesparend werkt.

Een standaard Wacon droogkoeler is opgebouwd uit een degelijke verzinkt plaatstalen constructie welke in RAL9001 is afgewerkt. Hierin is een lucht / water warmtewisselaar geplaatst bestaande uit aluminium lamellen en koperen buizen.
Uiteraard zijn er voor speciale toepassingen ook compleet uit RVS bestaande droogkoelers beschikbaar. Dit geldt zowel voor de batterij als de omkasting.

 

Wacon Europe droogkoelers zijn uitermate geschikt voor de het koelen van alle vloeistoffen die koper niet corroderen. Denk aan toepassingen in de klimaatbeheersing, proces koeling, koeling van industriële diesel motoren, ect.

Vragen?
Bel : +31 (0) 78 614 02 39 of mail: verkoop@wacon-europe.nl